Terug

Houten speelgoed

Ukkies houten speelgoed is gespecialiseerd in kwalitatief goede speelgoederen welke kinderen motiveren en uitdagen tot spelen. Maar zeer zeker ook om kinderen te stimuleren en hun voorstellingsvermogen uit te dagen.

 
Ukkies heeft speelgoed van de beste kwaliteit rubberhout uit Thailand en Maleisië. De combinatie van hout met stoffen, de originele designs, de kindvriendelijke materialen en de educatieve waarden, staan garant voor vele jaren speelplezier. In de fabriek in Bangkok wordt op een humane manier de beste kwaliteit speelgoed vervaardigd, conform de huidige CE-speelgoednormen.
 
Wat is Rubberhout?
 
Rubberwood is een standaardnaam voor Hevea Brasiliensis.
 
Rubberbomen zijn de laatste honderd jaar in Z.O. Azië massaal aangeplant in plantages voor de productie van latex. Latex wordt getapt door te kerven in de schors en opgevangen in potjes. Die potjes worden dagelijks in de vroege morgen leeggemaakt. De oogst wordt gekookt, in tapijtjes gedraaid en te drogen gehangen. Rubberwood plantages produceren alle latex die wereldwijd gebruikt worden om rubberproducten te maken. De rubberboom bereikt zijn maximum productie van latex na ca 25 jaar. Daarna zakt het rendement en is het niet langer economisch verantwoord om latex te tappen. Vroeger werd dan de plantage platgebrand en heraangeplant met nieuwe plantjes.
 
Nu wordt de plantage geveld: de stammen worden verkocht aan lokale zagerijen, de takken en het vele kleiner hout worden geleverd naar MDF of spaanplaatfabrieken. Een nieuw geplante boom geeft na 5 à 7 jaar al latex. Bij het vellen heeft deze boom een stam van ca 10 cm en een diameter van ca 25-45 cm op borsthoogte. Het rondhout wordt gekort op lengtes van 1m85.
 
Rubberwood is de meest ecologisch “vriendelijke” houtsoort die gebruikt wordt in de hedendaags houtindustrie. Het hout wordt enkel gebruikt nadat de volledige cyclus van latexproductie afgelopen is. Waar andere houtsoorten enkel gekapt worden voor het hout.
 
Er wordt nu gebruikt wat vroeger als afval of restproduct verbrand werd. Het volume van rubberwood zaaghout dat zo beschikbaar komt, vermijdt het jaarlijks kappen van ca 600.000 hectare tropisch woud.
 
Er is ook een belangrijke sociaal aspect: ca 75% van alle rubberplantages in de wereld zijn in het bezit van kleine boeren (ca 4 miljoen huishoudens), die met de opbrengst van hun “plantages” van gemiddeld 0.5 à 5 hectare slechts een mager inkomen hebben. De verkoop van de stammen en de bijkomende werkgelegenheid in de houtindustrie is voor die huishoudens een belangrijk aanvulling op hun inkomen.

Welkom bij Ukkies Houten Speelgoed

Wij bieden het mooiste kwalitatief houten speelgoed tegen zeer scherpe prijzen. Met educatief, vrolijk en veilig speelgoed helpt Ukkies Houten Speelgoed ieder kind met zijn eerste stapjes in de ontwikkeling. 

 

Word lid van onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Verstuur

Algemene voorwaarden | Copyright Ukkies